Puss


Konstigt det där.
Hur man efter snart 6.5 år tillsammans fortfarande är upp över öronen förälskad och det fortfarande kittlar till i magen.
Igår fnissade jag till lite när vi fick brev , "till Wiktoria och Linus" och det känns så mysigt. Allt känns så himla rätt, tack för att du är min ❤️

Tisdag

Godmorgon mina vänner,
Hur tusan är aaaaallt? 
Med mig Äre sjuuuuukt bra, alltså tänk att om två dagar är det julafton? Gud så jävla grönjävligt mysigt ;)

Har varit några härliga dagar i helgen, inte gjort nå spec egentligen utan bara myst.
I fredags åt vi som sagt julbord med sportklubben på engeltofta efter ett tyngdlyftningspass med gänget.
I lördags städade vi som fan och tränade lite, jag dejta även jorrpan för en lunch dejt.
Söndag gick typ åt att städa och träna haha, storstädning deluxe hos oss. Varför?
Vi ska ha uppesittar hos oss med nära och kära, och de hade säkert räckt med dammsugningen men vi får typ damp och måste städa allt, typ som ALLA garderober osv haha.


Nu är jag påväg till jobbet, jag brukar alltid gå eller så brukar jag träna innan men då jag är skadad så kunde jag sova till halv 9 och ta bussen 9, hur skönt? Sovmorgon deluxe liksom.

Fick ett spännande samtal angående imorgon, ni får vänta och se men jag är upp över öronen glad :) 



I helgen flög 115 kg upp i marken, lite kul!

Saffransbiscotti

I tisdags bakade jag saffransbiscottis, det är så himla gott. =) Har aldrig bakat det förr så var lite rädd att jag skulle faila, men det var väldigt simpelt och sjukt gott.
 
Receptet kommer från koka ihop och det finner Ni här





Long time no see

Hej vänner!
Hur är allt?
Det har varit en liten stressig period just nu, eller, det har helt enkelt varit fullt upp. Men det är väl så det ska vara innan jul, eller hur ? ;)
I fredags till lördags var vi hos min bästa Jessica och Victor, vi åt jättejättegod mat och spelade lite spel, pratade osv =) Morgonen blev en mysprommis och härlig frukost. Asåååå dem människorna <3 Älskar att hänga med dem ! 
På lördagen åkte vi hem då vi ej hade hundvakt, så stannade på IKEA i uppis och köpte en tv-bänk, sen hem och så blev vi bjudna på middag hos linus papi. Vilken lyx ;) Var kvar till 23 men sen orkade vi inte mer, var så himla trötta  :)
Söndagen gav vi oss ut i julruschen och köpte det sista, eller det är vääldigt mycket kvar men det sista till alla människor om man säger så. Vi spelar ju julspel både hos min mamma och linus mamma sen julklappsbyte hos pappa så det behöver vi köpa till bara =) Men det kan vi ta i helgen! =) Linus kommer nog bara sucka när jag berättar att vi måste ut en TILL gång hahaha ;)
 
Måndag,tisdag,onsdag bestod av PW till jobb. Tycker det är ganska skönt att gå och det känns som att skulle man inte träna den dagen så har man iaf gjort "nåt". Det är ungefär 6-7km till jobbet beroende på vilken väg jag tar. Ska försöka gå minst 3 dagar i veckan, det är ju lite iaf. Måste typ köpa broddar för jag kommer garanterat ramla annars, det är ju svinhalt på morgonen. 
 
Idag har jag varit hemma och imorgon väntas jobb igen. Jag har bara sovit idag, alltså heeeela tiden. Med undantag för att slå in lite julklappar. Väntar på att Linus ska komma hem från jobbet och kiropraktiern nu så vi kan mysa. Jag vill se på film och äta julmat.
Imorgon väntas jobb och julbord med sportklubben .  Fantastiskt.




Topp proteinbutiken

Jag har ju, som ni vet, tänkt promota lite godsaker från proteinbutiken. 
Det blir lite svårt med "topp 3" då jag vill hålla på med detta ett tag. Så det blir kort och gott Topp Proteinbutiken.
Mina favoriter kommer här!
 
Denna veckan är det nutrinick som glänser lite extra.
Bönpasta är ett perfekt alternativ istället för "vanlig pasta". Kalorimässigt är det inte någon större skillnad per 100 gram, men proteinmässigt skiljer det sig ganska mycket . Nutrinicks ekologiska bönpasta innehåller 41.6 gr protein per 100gram medan vanlig pasta snittar på 9-10 gr protein per 100 gram. Sedan finns det väldigt mycket studier på huruvida kroppen tar upp sojaprotein gentemot vassleprotein, hur de båda stimulerar proteinsyntesen. Sojaprotein verkar onekligen tas upp av kroppen sämre än vassle, men så kanske man ska kolla på mängder också.
Okej, nu svamlar jag! Hehe . Det jag ville komma till är att jag gillar bönpasta mer än vanlig pasta, och jag bryr mig inte så mycket om studier hit och dit. Så länge det känns bra i magen och mättar bra.
 
Dessutom har ju nutrinick kommit med en sockerfri choklad i tre olika smaker. Mjölkchoklad , mörkchoklad och mörkchoklad med hasselnötter. Så himla gott! =) Jag älskar verkligen alla och dessa är perfekta att baka med. När jag gör dadelbollar brukar jag toppa dem i sockerfri choklad. Underbart!
 
Bönpasta, Spagetti hittar ni Här hos Proteinbutiken =) 
 
Bönpasta, Fettucini hittar ni Här hos Proteinbutiken =) 
Vill även tipsa om att 3 x 200 gram spagetti kostar nu 58 kr, in och fynda =)
Chokladen hittar ni Här hos Proteinbutiken =) 
 


Tisdag

Morgon började 07.00 med en dejt på gymmet med Johanna. Trötta men glada ! 
Vi körde egen variant av the seven och körde dessa:

WALLBALL
DEADLIFT
BURPEE
KB SWING 
PUSH PRESS
BOX JUMP
RYGGLYFT

Du gör alltså dessa 7 övningar, 7 reps och 7varv.
Pitt jobbigt men as kul! Körde lite rompaaahhh sen. 

Tog en promme till jobbet och slutade 18.15. 
Limpan hämtade mig så köpte vi sallad sen åkte vi till gymmet igen. Vi hade tänkt att vila men jag såg att det var böj på schemat imorgon och mina ben klarar inte en enda böj till. Asså det är sant. Träningsvärk kan va skönt ibland men denna är helt jävla galen.. Haha.

Äntligen hemma och nu är det bara att sova! ❤️ kram



Måndag

Tjena babes!
Morgonen började med ett fys pass med Johanna. Dejtade kortleken och fy fan va det är jobbigt. 😭
Ville inte köra burpees för jag får alltid de jävla korten i vilket fall, men Johanna valde burpee Over bar så va ba att kö på. När jag fick ❤️esset började jag grina typ.





Var klar vid halv 9 så då åkte jag hem, städade och chilla till kl 15 då jag åkte tbx till gymmet.
Myshäng ngn timme med frukt och aminos innan det var dags för tyngdlyftning. Bad till Gud typ att det inte skulle vara ben, men de va ju ba att glömma. Klart det va ben.
Benböj 4 set lätt, 6 set medium. Orkar inte ens tänka på hur benen kmr må imorgon då jag har sjuklig träningsvärk sen i lördags, då vi körde 60 reps frontböj. Kill mi. 
Axlarna fick sig en jävla omgång med i armdragsryck. Asså min kropp RIP. 
Bästa måndagen på bästa fys.

Imorgon jobbar jag 9.30-18.15 så jag hämtar upp Johanna vid 7 för ett pass på gymmet . 🙏🏼



Badrum

Jag älskar verkligen att pyssla hemma och inreda. Och är det något jag brinner för förutom träning osv, så är det att hålla på hemma 🙏🏼
Ni fick ju se vårat vardagsrum för någon vecka sedan, och jag tänkte - jag kan väl visa upp lite delar av vårat hem? Allt utom köket, hihi. 😘 det är kaos så det vill ni inte se. Måste få bort luckorna och stommarna pronto. Men SEN får ni se det med ;) 
Nåväl, det var inte det jag skulle prata om. Jag tänkte visa vårat ena badrum, det lilla. Jag älskar det! 













Äre fredag imorn? Ja de e de

Hej vänner!
Jävlar vilken konstig torsdag jag har haft.
Fastade från igår kväll till 11 idag då jag hade tid hos min läkare. Som ni vet har inte allt stått rätt till med magen och jag har även struma, vilket gör att jag äter medicin resten av livet. 
Men, på senaste har det inte känts okej i kroppen så idag tog vi massa olika prover, bla ämnesomsättning osv. Vi får se ! :-)
tog en promenad hem igen, helt yr efter alla prover, kasta i mig lunch och somna på soffan. Hem till mamsi sen för att göra sockerfri knäck. Ni får recept sen :) 
Lagade även mat till dem så de hade de serverat när de kom hem. 

Tog mig endå till gymmet trots en ond mage vilket kändes skönt, fick träffa mina godingar och köra på lite ❤️bästa Bosse följde med också! 
Har bara gosat med mitt hjärta på kvällen och laddat för en jobbdag. Hoppas att jag är pigg nog att ta en promenad till jobbet.



Glutenfri hallonpaj

Muuuums!
Fixade en god hallonpaj här i veckan, sockerfri och glutenfri, såklart.
Alltså pajdegen är så knäckig och god. Mums, igen.
Hojta om ni vill ha recept ! Denna goding MÅSTE Ni prova ❤️






Det är okej

Välmående. 
Vad betyder det för er?
För mig betyder det kort och gott balans, i stora drag. Det behöver vara en balans för att man ska må bra. 
Inte bara via träning, att inte träna ihjäl sig och kunna unna sig vilodagar med gott samvete.
Inte heller bara via mat, att leva på torsk och potatis, utan att kunna äta nyttiga maträtter men även kunna unna sig. 
Att inte bara skratta, utan att även tillåta sig själv till att gråta. 

Välmående är så mycket för mig.
Tex, kärleken till min pojkvän, kärleken till mina vänner och kärleken till min familj.
Alla dessa punkter ovan betyder verkligen hela världen för mig.

Det finns nog ingen som skulle säga emot att jag tänker på andra mer än vad jag tänker på mig själv. Skulle jag sitta och gråta och en annan vän gråter åker jag dit direkt , torkar mina tårar och åsidosätter mig själv.

Jag försöker alltid vara alla till lags och ställer alltid upp, även om det ibland känns jobbigt - MEN det gör ju de andra glada, eller hur? Det är huvudsaken, för mig. 
Jag är alltid den som skjutsar, hämtar och kollas om ngt behövs. 
Jag är alltid den som hör av mig och kollar med andra hur de mår, och svarar knappt själv på hur jag mår. Med vissa är det ett medvetet val, då jag känner att de inte behöver veta allt och då jag vet att mitt mående ofta sprids vidare till andra obehöriga. (OBS, endast när det är dåligt - det är ju de vissa vill åt ;) 

Tills när det en dag brister. Det är inte ofta. Men när det gör det. Så är jag så jävla liten. 
När fasaden faller och jag står där och känner mig ensam, trots all kärlek. Tom. Vad hände nu? 
Jag blir lika förvånad varje gång. Varför? Jag? Ledsen? Må dåligt? 

När jag stannar upp och ber om hjälp, ber om en kram, ber om uppmärksamhet. Visar att jag, just idag, inte är den starka personen som orkar allting för alla andra. Jag är den som behöver någon att orka för mig.

Då betyder det här allt.
När jag får ett underbart sms av min bästa vän, när min pojkvän pussar mig i pannan och torkar mina tårar, och när min mamma håller om mig och låter mig vara liten igen. 





När jag tillåter mig själv att det är okej att ha några dåliga dagar. Vem har sagt att man måste må bra jämt? 
Det är okej att strunta i gymmet, att äta annan mat än planerat och faktiskt äta godis. Det är okej att gråta, skratta och sen gråta ännu mer. 

Idag har jag gråtit och ätit godis hela kvällen. Och vet ni? Det är okej. För hur det än är, så är det välmående för mig. Balans. 



TOPP PROTEINBUTIKEN KOSTTILLSKOTT



Vänner, 
Använder ni kosttillskott?
Jag gör det dagligen. Jag har tre favoriter som jag näst intill inte kan vara utan. Jag tror till stor del att man kan få i sig en stor del av alla "näringsämnen" i kosten så Multivitamin och sådant, det tar jag inte. Det jag vet att jag behöver bli bättre på är att äta fisk, ingen får i sig all D-vitamin de behöver under detta vinterhalvår (så länge man inte bor i thai typ) och Cal/Mal/Zinc är något jag behöver. Jag brukar även äta järntabletter då jag har brist på b12, men det har jag dessvärre slarvat lite med =) 
Använder alltid Nutritechs märke då de har grymt bra produkter till sjukt bra priser.
 
Här kommer info om alla ; 

Omega-3 är en naturlig fiskolja från ishavs-fisk, fri från tungmetaller.
För dig som vill prestera maximalt kan fiskolja öka blodcirkulationen och därmed musklernas syresättning, vilket leder till förbättrad uthållighet.  
Fiskoljans kanske mest intressanta effekt är dock dess förmåga att öka kroppens förbränning av fett vid hård träning. 
 
Denna goding hittar Ni här =) 
 
Vitamin D reglerar kalkbalansen i skelett och tänder. Vitamin D är ett av de få vitaminer vi riskerar att få för lite av och vissa grupper kan därför behöva tillskott. Med 1 kapsel av Nutritechs D-Vitamin täcker du hela dagsbehovet, och D-vitamin tas alltid i samband med mat.
Denna favvis hittar Ni här =)
 
Calcium Magnesium Zinc Nutritech kombinerar 3 viktiga mineraler i ett tillskott. Kalcium är nödvändigt för att bygga starka och friska ben. Tillräckliga mängder av Kalcium i kroppen kan minska risken för benskörhet. Magnesium bidrar även det till uppbyggnaden av starka ben. Det är också inblandat i de normala muskel och nervfunktionerna, hålla hjärtrytmen stadig, och bidrar till ett starkt och friskt immunförsvar. Zink är en essentiell mineral som finns i nästan alla av kroppens celler. Den är viktig för en normal  utveckling och tillväxt. Zink bidrar till ett starkt immunförsvar, är nödvändigt för läkning av skador, stimulerar aktiviteten av kroppens enzymer, och är viktig för en normal funktion av blåshalskörteln.  
 
Denna skönhet hittar ni här; 

Aaaaajjjj!

Igår började jag dagen med en 6k pw! Jätteskönt men jag drog denna vinters första vurpa. 
Sen bestod dagen av foodprep och bakning. 
Linus kom vid 4 så då åkte vi till fyshuset och laddade för tyngdlyftning .
Styrkeryck, ståvändningar, stötdrag och spänsthopp. Vid 19 var det dags för FX pass och då kom Bosse med. Sen -> MAT 😂 jävlar va hangry jag var.. Lax med potatis och knäckebröd åkte i magen. 

Gårdagen såg ut såhär :
Frukost - bcaa 
Lunch - torsk, pot och räksås
Mellis - grahamsgröt , 2 Wasa knäcke 
Middag - lax m pot, romsås på kvarg , 2 knäcke 

Sen vare dags för sängen och dejta Linnex . 
Nu tar jag en pw till jobb (6k) och slutar halv 7, då är de dags för tyngdlyftning . Mina ben är helt döda och idag var de Mkt ben på schemat 😂