Godmorgon

Valboooorg!
Kontoret till halv 5 sen så tänker jag ösa..
Helt osminkad och håret i en toffs idag.
Något jag dock börjat hata är mina ben.... De var "smala" förhållandevis till kroppen förr. Har inte minskat ngt i omfång där så nu är de stora som berg!

Hej

Nu är jag less på det här. Har ingen energi och är så trött...
Älskling hämtade mig efter jobbet. Tack och lov! Har bara gjort ordning matlåda till imorgon (ädelost paj..) sen somnade jag SITTANDES i soffan.
Nu håller jag på att prova kläder, har en ny kandidat. En svart volangis!!

Saker jag behöver:

1. En ny våg - min har gått sönder, panik.
2. En egen skräddare som kan sy in mina byxor. Alla.
3. En säng.
4. 2 Ipren.
5. Skjuts hem
6. Massa kramar

SÖNDAG.

Vaknade 11 och huvudet sprängdes lite, orkade inte bry mig så vi brumma ut till valbo och grejer. Köpte ett par byxor och lite nitar , tänkte pimpa till jeansjackan lite. Dock var de guldiga men de blir nog snyggt ändå. 
När vi kom hem så skulle vi storstäda och jag kände bara direkt att kroppen inte hängde med, huvudet dunka och halsen gjorde så jävla ont så jag skulle bara lägga mig och vila lite. 4 timmar senare vaknade jag upp och mådde sämre än tidigare. Jag förstod nästan att det skulle komma en liten förkylning då jag klarat mig så jäkla länge ifrån det och typ alla har varit sjuk på jobbet utan att jag blivit smittad. Nu har jag glömt tagit kosttillskotten och ätit dålig mat och ja, jag får väl skylla mig själv . :) 
Kände redan imorse att jag skulle ta det lugnt egentligen , så avbokade zumban och skulle gå på en promenad men det var ju bara att glömma. Istället har vi invigt den nya grillen och så har jag försökt gjort mig bästa gällande städandet haha.
Linus är ju så jäkla pedantisk så när jag tycker något är okej eller ser bra ut så är han där efter som en liten svans ändå ;) 
Åkte hem till Stina nu på kvällen och prata lite, sen till mami och lämnade lite kläder och sen så kom Lisa nu på kvällen. Nu mår jag som en kratta så ska bara blogga klart lite sen lägga mig och sova, måste vara pigg tills på tisdag .. 
 
 
 
Ignorera det fula ansiktet men det hände en kul sak igår. Hela sommaren/hösten gick jag i den här. Den gick dock inte att knäppa på långa vägar och när vi hos mamma i höstas så lämnade jag den där för jag fick sån ångest att jag var så stor och inte kunde knäppa den. Så igår så gav mamma mig den här och jag var lite nervis när jag prova, men titta så bra de gick! Nu har jag ju en fin  vårjacka igen= ) 

Lite om lördag..

Vaknade vid 8, fixade mig lite snabbt sen åkte vi till ica och köpte frukost. 
Jag som aldrig brukar hitta saker i Uppsala hittade huur mycket som helst och det var så kul haha, Speciellt när jag kunde gå ner någon storlek och sen ha kläder jag typ aldrig skulle haft förr.
När vi var klar i centrum så åkte vi till Chilli och IKEA, käkade lite lunch och handlade lite. Har ett problem här hemma ;) Vi har en vägg som är så tom.. Så tänkte vi köpa ett barbord och ha där, men det blir så fel i "stilen" och kommer bara se fel ut, vi kommer aldrig heller att använda det förutom vid fest. Sen tänkte vi om vi ska köpa en schläsong bara, hittade en jättefin på Chilli. Men gud vad randon och bara ligga vid en schläsong när det finns en soffa en meter ifrån. När ska man använda den då ?
Så vi köpte en fin lampa och en tavla att hänga upp, ser ganska okej ut tills vidare. 
 
Sen så åkte vi till mamma och hängde lite där, städade lite hemma och så innan Kajsa, Stinas lillasyster ringde. Blev helt skakis och orolig och jag började typ grina så åkte i 190 och hämtade henne men då hade vi fått tag i stinas pappa och så åkte jag dit och kramade på bästis ♥ 
 

 
Dog bikini döden när jag hittade den här, nu vill jag ha sommar och sol! 

Feber

Godmorgon kompisar!
Hoppas ni haft en fin helg :)
Hade världens jobbigaste natt. Somnade inte förrän 4 och under de två timmarna till 6 vaknade jag hela tiden, värdelöst. Feber frossa!
Cyklade till jobbet för Linus skulle ha bilen och de får bli dagens "träning" haha. Ögonen rinner så jag ser ut som ozzy osbourne, jäkla pollen ;) Tror inte attjag ska Zumba idag, vill ju vara pigg till imorgon så ska kräva mycket kramar från limpen så jag blir frisk :)

Snart kommer lördag/söndag upp också. Puss på er!

#IcanIwill

Igår när jag rensade ut garderoben ville jag prova min 20 års klänning. 
Den sprack samma kväll för att den satt så tajt, men nu så sitter den helt okej.
18 års klänningen as well. Tänker typ aldrig kasta dom.
Jag är inte "klänning" girl längre. Men det kändes så bra! 
 
 
Strike a pose. 

FREDAG, BABYSHOWER, BÄSTA VÄNNER

Drog en runda på stan med Sara , malin och elin på lunchen. Hitta så fina baby kläder så jag blir sugen på att ha en baby, men bara när den är liten och söt och den får inte skrika. ;) 
Hämtade upp Sara och vi åkte och handlade lite, sen hem och fixa här hemma. Ballongerna skulle vara överallt, "ligga lite fint på golvet" sa Sara haha. Söthjärta. 
Sen så kom Stina och lämnade tårtan och åkte vidare mot Hanna för att hämta henne, vi skulle sätta på ögonbindel så hon inte skulle veta var hon skulle men hon visste ju precis haha.. 
 
Käka tacos och pratade huuur mycket som helst, så fick hon fina presenter och så åt vi världens finaste tårta och prata lite mer. Tror de åkte vid 12 och då plocka jag bara undan allt sen gick jag och sov med min prins!
 

 
Haha älskar sista bilden! Hanna är världens finaste, hon är gravid och så sjukt snygg!!! Älskar er mina bästa ! ♥ 
 

BEHÖVER HJÄLP ,

 
Köpte lite nytt igår och det vankas ju ferre på tisdag och då vill man ju vara lite fin.
Står mellan de här två , vad ska jag ha?
Jag känner mer för ettan och Linus för tvåan. Ja, det där lät lite fel men.. 
 
 
 
Så nu får alla ni som ALDRIG kommentera också göra de, annars jäklar! ;)

Har inte glömt er

Men av statistiken att döma har ni glömt mig ;) fullt upp har det varit. Skriver massa imorgon!

Tack

"Slut för idag, tack för idag vi ses på måndag ha de så braaaaaa!"

Bam!

Vågen tickar ner på 27 kg... De känns bra !
Snart 30 ju..
Idag har jag äntligen min bästa fredag som jag längtar så mycket efter :)

Nytt

Fixat om liiiite i vardagsrummet, kul! Kommer dock fixa massa till, vill ha ett barbord eller en myshörna..
Grejen är ju den att vi säkert aldrig kommer sitta i den där myshörnan eller vid barbordet. Vi äter liksom alltid framför tvn och festar typ aldrig längre. Men de blir ju alltid mer framåt sommaren :)

Jaja. Förnyelse är alltid kul! Sålde vardagsrums bordet och skrivbordet idag också så nu är de tomt vid våran ensamma vägg haha, vi måste hitta på ngt.. Ser för jävligt ut !

Stress-dagen är äntligen över men imorgon kommer den typ att bli lika. På lördag är det äntligen Uppsala med min babe! :)

..

Menade inte att det bara är jag som har problem med vikten men det är ju svårt att tänka när man kämpar att vissa har det värre. Det kommer alltid att vara värre för någon.
Jag försöker blunda för min struma, för mitt sjuka tänkande och allt va de är för att få det att bli bra någon gång. Jag försöker att kämpa :)

Idag efter jobbet blir det att sälja vårt gamla vardagsrumsbord, träna , storhandla, hänga med Sara och sen göra lite mat. Stress, men kul dag :)

Ny dag!

Nya tag.
Jag har nog världens bästa pojkvän och mamma, ni betyder världen för mig!

Har precis kommit till jobbet, sällan jag då. Alltid en halvtimme tidig haha.. Men de är chill. Ta lite te (Citron&ingefära) och mysa :)

Jaja

Det blev såklart bättre efter zumban, stolt att jag åkte dit ändå. Terapi! Börjar bli lite ledsen över att hålla allt inom mig så jag tycker de är så skönt att komma iväg och bara köra.
Nu har jag dock lite panik då jag vet att det är sista april, mys på fredag, Uppsala och kalas för många i släkten. Jag vet, gott och väl, att det är val jag själv väljer. Men jag är så svag! Jag beundrar alla som går ner i vikt utan slit, de som har en dans på rosor. Jag försöker och jag kämpar varenda jävla dag och just nu går jag ner (ca) 1 kg i veckan och de känns åt helvete.. Motivationen är inte borta, jag sätter mig på cykeln och cyklar de där kilometrarna varje dag. Hur trött jag än är så tar jag mig till korpen. Hur frestad jag än blir på jobbet när de finns godis så köper jag inte, jag försöker att vara duktig och ändra min livsstil.

Men för mig är det inte en dans på rosor. Det är jobbigt, det är tufft och jag måste kämpa.
Klart jag unnat mig (lite mer på sistone...) men jag längtar till dagen då jag ser i spegeln att jag gått ner i vikt och kan säga "du är fan bra du, wiktoria."

Nåjaaaaa. Dags att sova. Klockan är snart halv elva - i vanliga fall skulle jag sovit för en timme sen!;)

(Tack för att du finns älskling!)

Tröttsamt

Så fort jag ser fram mot något eller får ett glädjande besked så vet jag att jag kan vänta mig att de inte kommer att bli så. Jämt..
Jag behöver mina fina tjejer så jag kan prata uuut. Fredag är typ det enda jag tänker på nu!

Hoppas ett Zumba pass får mig att må bättre , just nu känner jag bara för att sova..

Lunch

Såååå

Men igår så var jag trött!
Skynda mig hem från jobbet, hämta smilla, städa, åkte och träna, hem gjorde mat , träna, duscha, slockna. Afron var skit rolig och till middag blev det blomkål/broccoli mos med pannbiff och sås. Gott.

Idag cyklade jag till jobbet. Testade en annan runda som var 1 km kortare och bara nerför men de är ju inte så kul.. Men inte motvind heller som den andra rundan .. :) sen blir det zumba och bara mys, behöver det!

Hitta några kläder imorse iaf..

Onsdag

Smoothie till frukost och ett rent helvete att hitta kläder..
Allt är för stort, allt. Lördag - jag längtar efter dig! :)

Sopslut

Jag är så slut i kroppen så jag tänkte bara säga godnatt. Skriver imorgon!

Nu så!

Stress!!!! Power Afro en timme nu. De är fint!

Äntligen!

Så funkar appen!
Har precis ätit rå-stark chili kyckling, bränner i munnen och har spillt ner tröjan. Någon förvånad? :)
4 timmar kvar sen hem direkt, hämta hunden, städa, träna, laga mat och till gymmet igen. Lord have no mercy with this tuesday.

MEN ÅHRÅ..

Hann inte blogga mer igår, blogg-appen fungerar fortfarande inte och då är det så drygt att skriva via safari. 
Men ja, vid sju åkte vi ut till kungsgården och hämtade ett bort, kom väl hem vid halv 10 ca och då började jag måla och slipa direkt. 
Idag vakna jag till spöregn.... Hade tänkt cykla men har två bilar idag så att jag ska kunna hämta josephine idag innan afron, så jag tar bilen till jobbet. Lat sådär! 
Känns skitfel ju, känner mig hur lat som helst.. Men måste hämta smillan innan jag kommer hem och sen ska jag åka direkt.
Passet slutar sju och så bara hem och kasta i mig mat så åker jag nog till gymmet sen igen med Linus. =) 
 
Nu! Måla bordet lite innan jöbbelijobbet. 
 
 
slänger upp en bild på smillan då jag inte har några nya bilder på datorn.. 

HEMMA FIX

Hallåååå.
Äntligen hemma! Så slut i huvudet och i kroppen så jag bara vill grina.. 
Vet inte vad det är som händer med mig haha, helt skakis. 
Vet att jag förlora mycket energi när jag tog bort det mesta av fettet i kosten, äter ju mer efter hur mycket kalorier jag äter per dag.. I slutändan är det ju det som spelar roll. In, ut .. 
 
Nåja, får se om det blir träning ikväll men det hoppas jag. Ska åka ut till valbo om ett tag och köpa ett nytt soffbord jag ska fixa om, fixar-wickan är i farten! Älskar att göra om saker till mitt, hihi. 
 

Måndag

 
godmorgon:) vaknade med slemmig hals och ögonen röda. kom till jobbet och så blödde jag näsblod!! mår som ett peck så hoppas jag mår bättre sen så jag kan träna !:)

SAKER JAG HATAR ; DEL 2.

Kanske låter som en bitterfitta men här kommer det ; 
 
1. Folk med sandaler. Ni vet såna här som man hade när man var bebis höll jag på att säga. Barn. Som föräldarna tvingar en ha på sig. När man växte upp så förstod man att det inte var så snyggt längre. Antar att vissa inte kommit förbi det stadiet. 
 
2. Folk som inte har en "bekvämlighetszon". Nästan varenda gång jag är på zumba så ställer jag mig där det är lite mindre folk. Tycker om att ha bra place och röra på mig fritt. Men så kommer det en människa och ställer sig alldeles brevid/framför/bakom en så jag inte köra mitt race. Okej att det blir så när det är proppat, men som idag när det bara var 10 pers? Please.. 
 
3. Har sagt det förr och kommer alltid att säga det. Motvind. Gud, det är det trökigaste som finns. 
 
4. "Jag-tycker-det-är-roligt-att-vara-elak." Att säga något "roligt" samtidigt som man slänger in en bitchigt ord och är elak, typ du är fin men du kunde varit finare. Fin tröja, hade varit finare i vitt. Du är duktig, men gör såhär. Alltså jag fattar inte grejen bara.. 
 
5. Folk som inte hör av sig. Tydligen har man dugit ett bra tag innan en pojkvän/flickvän/kompis/what-so-ever kommit in i bilden. Men sen tar det bara stopp. Ett andra-hands val är inte speciellt charmigt. För båda delar. 
 

TODAY

Vaknade vid 9 och pallrade mig ut på en promenad. Rörde knappt på mig igår så kände att det var dags. Blev 4.5 km, hittat en ny grym runda här i bomhus. Inte för lång, inte för kort, inte för tråkig men rolig. :) 
Precis när jag satt mig ute i solen fick jag ett sms av josephine som undra om jag ville med ut och gå, kan inte banga så blev några km i hemlingby också.. 
Kom hem och var så trött, tog en powernap på en halvtimme och var såååå nära att ställa in zumban men jag vägrar sviga mig själv.. Jag vill ju det här! 
Blev zumba en timme sen åkte jag till mami och grillade där. Har kommit på till typ 99 procent att det är  majskolven jag får ont i magen av. Och när jag mår illa går det liksom inte att INTE spy, det bara kommer för jag är typ.. van med det.. 
Ska försöka skippa det, men det är det bästa jag vet haha. Inte LCHF-strikt, i knooow.. Men så gottit. 
 
Sitter och kikar lite på bilder och är lite sugen att lägga upp en ny före/efter bild, det är kul. Men blir så rädd att jag inte ser det själv. Istället för att berömma mig själv att jag gått ner några kilo så börjar jag leta reda på nya fel. Som alltid. Måste börja lära mig att "tycka om mina brister", djup jag lät va? 
Jag kan inte bara sträva efter skillnaden på kroppen, för till slutändan så måste jag lära mig att tycka om mig själv också. Antar att det inte kommer gratis. :) 
 
Imorgon är det jobb, näst sista veckan på utbildningen. Cykla dit, cykla hem och så ska jag träna. Det är ett zumba pass som inte är så roligt, så jag funderar på att springa 3 km och köra philip lailanis "20 vägar till helvetet", har ni sett det? Verkar sjukt roligt :D
 
 
 

 

LÖRDAG

Börjar seriöst få något fel på blogg-appen, trodde ju att det skulle vara bra här på blogg!
Kunde ju inte blogga på hela dagen igår och inte idag heller, så vi tar väl igår idag då ;)
 
Vaknade ganska sent och fick halv panik, ville ju vara ute i solen. Tog en promenad upp till Linus mami och satt där hela dagen, fick äntligen lite färg så jag slipper se ut som ett spöke.. 
Grillade till middag och sen fick jag så ont i magen så jag knappt visste vad jag skulle ta mig till.. Dejtade toan på kvällen och ja, det var väl det. Somnade i hyfsad tid.
Hur mysig lördag som helst, att få va med min bästa hela dagen. 
Känner mig så kär hela tiden, jag blir liksom helt glad i hela kroppen bara jag tänker på limpen. ♥ 
 
 

Myser

Har solat hela dagen, äntligen lite färg!!

LCHF FUDGE

Okej. Jag tror jag dör.
Har kommit till fudge himlen!
 
Recept;
3 dl grädde 
50 gram smör
2 rutor mörkchoklad
1 krm vaniljpulver
0.5 dl stevia strö
 
Smält allt i en kastrull. Låt koka upp. Sänk värmen  och småkoka i 30 minuter. Häll sen över det i en form som är ganska liten (beroende på hur tjocka du vill att de ska vara.) 
Hur gott som helst ! 
 
Bild från google. 

Soffis

Här har jag legat hela kvällen, så skönt att egentligen inte ha något planerat ju!

Hoppas att jag vaknar tidigt imorgon så jag kan ta en PW, sen blir det att sola hela dagen, grilla, tvättstuga och träna. Skriver naturligtvis mer då! :)

Ni är underbara ..

Jobbet gick sådär faktiskt. Fick en hemsk kund och jag fick världens utskällning. Mådde piss rent ut sagt!
Under dagen så hämtade mamma cykeln min sen kom Linus och hämtade mig.. Somnade i några timmar och nu sitter jag och ser på 90210.

Vill bara säga tack till ER som skriver och faktiskt läser här varje dag. Fattar inte att det är så "intressant" haha då jag tycker jag bara skriver om tråkiga saker..
Idag är det sjukt många som skrivit på Facebook och fina sms, tack underbara ni. Jag blir så glad varje gång och sjukt peppad. Att faktiskt försöka gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt när du har en ätstörning är inte lätt. Men jag kämpar. Varenda dag. Och för mig är det sjukt värt det. Även om humöret ändras titt som tätt. Även om tankarna om att ge upp kommer varje dag. Även om det är svårt att försöka bli frisk. Så hoppas jag att jag kommer bli det någon dag. Och ni hjälper mig sjukt mycket. Att se hur många som är inne och läser , att få underbara och peppande kommentarer får mig att bli så motiverad. Jag vill aldrig svika mig själv och definitivt inte er.
Det skulle vara roligt att veta om det är något mer ni vill läsa om. Jag vill göra det till en rolig blogg med massa kul att läsa!

Här är ett meddelande jag fick idag. Jag är så glad för alla ord.. Fick mig verkligen att tänka!

Samtal

Tar samtal hela dagen. Nervös..

Fredag

Skrev aldrig igår för jag var så jäkla trött haha. Somnade väl halv 10.
Innan det så var jag och tränade Afro, Carro hade gjort en ny koreografi som var jätte kul!!
Sen hem och käka, gjorde kyckling med ädelost.. Så kom mamma förbi och vi prata lite om allt.. mysigt!

Vakna vid 6 imorse, pussa lite på Linus innan han åkt till jobbet och nu sitter jag på jobbet. Är så less på den där cykel jäveln så jag håller på att avlida. Visst om man hade motvind någon gång men VARENDA jävla dag är tröttsamt. Så! Nu har jag fått ur mig de ;)
Efter jobbet ska jag ta en Power Nap så får vi se va som händer. Film mys eller träna!

DENNA VECKAS RESULTAT. (18)

HEJ finisar.

Vägde och mätte mig imorse, inte skitbra resultat men jaa... 1 kg ner och 5 cm blev det den här veckan :) 
Totalt har jag gått ner 25.9 kg och 122 cm! Alltså över en meter, det är sjukt haha. 
Pratade lite med mamma om det här igår men alltså jag känner inte att jag har gått ner, jag ser det inte. Jag ser på vågen, måttbandet och kläderna men JAG kan inte se det på mig. Det suger.. 
Känner mig fortfarande lika ful fet och ja , allt det där. 
 
Nu ska jag göra en smoothie och cykla till jobbet. Skriver massa mer sen! PUSS på er fina 
 
 
Men det här ska iallafall aldrig mer få förstöra mitt liv. 

Beslutsångest

Godmorgon!
Torsdag, en utav de bättre dagarna! Har haft beslutsångest enda sen igår ja. Linus kunde skjutsa mig och de är ju alltid skönt, men då får jag ångest om jag inte cyklar. Så har legat och tänkt på det där hela natten hur jag ska göra haha! Alltså jag har blivit helt dryg, fel att bara bestämma sig då haha ..

Men jag tog cykeln iaf. Fan vägning imorgon ;) nervös!! :D tror dock inte de hänt så mycket på en vecka :)

Pollen

Okej.. Imorgon ska vi börja ta samtal och dra mig baklänges vad nervös jag är.
Vet ni något annat roligt då? Det var medvind hem. Första gången på 3 veckor ! :) skönt!!
Drog på zumban efter jag slängt i mig lite mat , jobbigt värre men alltid så skönt efteråt. Gjorde nyss i ordning en torsk-gratäng så jag har till matlåda imorgon också. Mums!

Förresten.. Jag har aldrig känt av pollen så mycket som jag gör nu. Ögonen rinner som aldrig förr och jag är täppt i näsan och nyser hela tiden.. Så jag ser ut som tredje världskriget, men vad gör de om 100 år!

Lång dag..

Efter en lång dag är de äntligen dags att åka hem snart, skönt!
Det enda jag tänker på idag är chips haha.. Men ska åka och Zumba sen så suget förhoppningsvis försvinner ;)

Se på fan

Idag kom jag (med bra marginal) i en tröja jag inte haft på nått år.
Dock så blev den full med svett fläckar efter cykel-turen haha....... Varför är det sån sjuk motvind varje dag??

Äntligen kväller

Gud vilken lång dag. Vet inte hur många gånger jag höll på att somna under dagen .. På fredag ska vi ta samtal och gissa om jag är nervös?

Efter jobbet cykla jag i vanlig ordning hem i världens motvind. Enda gången det inte har varit motvind var igår när det regna...

Kasta i mig mat sen drog jag på Afro, sjukt roligt som vanligt. Älskar känslan när man är så trött och verkligen inte orkar träna, så gör man det ändå och du känner dig så nöjd. Körde på bra och fick verkligen svett-mania. Har börjat svettats som en .. Ja jag vet inte vad men det bara rinner överallt haha..

Sen nu har jag klämt i mig massa kvällsmål. Var så jäkla hungrig :S ost, salami och ägg blev det iaf. Gottit!

Är så trött så jag ser i kors typ så ville bara skriva hej och hejdåååå :)

Trött

Fastän jag somnade vid 9 så är jag så trött så jag dör..

Godmorgon

Godmorgon härliga tisdag!
Träningsvärk i heeeeela kroppen. Skönt!
Har gjort ordning frukost jag ska käka på jobbet sen efter work blir det en snabb middag innan Power Afro! Josse ska med! Jeeeeej.

Måndag kväll

Efter passet var jag så hungrig så jag grina, jag är så jävla fjollig men jag grinar för allt ja..
Hämtade smillster sen hem och laga mat. Gjorde blomkålsmos med pannbiff, egen sås och låg kalori sylt. Hur gott som helst. Gick faktiskt hem hos limpen också. :) något som också gick hem var mina fudge jag gjorde igår , super enkelt men så SJUKT gott! Kan lägga upp recept imorgon kanske ?

Klockan är typ 9 men Linus skulle se på något så jag tänkte se på biggest men sladden är inte i så det blir sleep ;)

Japp

2.5 km jogg, 60 kg marklyft, benböjen börjar bli bättre. Jag älskar det här!

Spöregn

Cyklade hem i spöregn.
Tänkte fråga om Linus kunde hämta mig men fan, jag vägrar vara lat! 7 km i regn och blåst haha..
Nu är jag på väg till gymmet. Lycka.

Skrattttaaaa

Alltså utgår man från Elins teori att man blir trött av regn så sover jag nu.. Det öser ner!!
Har precis gjort prov på jobbet så väntar på att alla ska bli klar.
Längtar till gymmet! Ska springa 2.5 km massa benböj, mark och jag ska verkligen köra slut på mig själv!! As tagg!

Apoteket

Tur man har lång lunch för här lär jag bli ett tag..

Godmorgon!

Heeeej!
Måndag. Skönt! Ny vecka och hårdare tag. Idag blir det att åka till gymmet direkt efter jobbet. Styrka som sagt! Ska definitivt ta 60 på marken idag.
Sen ska jag laga go mat, pannbiff med brunsås och blomkålsmos..

Dinner

Hade gjort en surprise åt Linus som gick helt åt skogen, så fick äta middagen själv. Kyckling med ädelostsås. Så gott!
Du steker kycklingen, häver i matlagningsgrädde och/eller crème fraîche, smular i ädelost och låt puttra ett tag. Krydda efter smak! Jag brukar bara ha svartpeppar och salt , tycker det räcker :) servera med en goood sallad och om du vill ha pasta till så är det jättegott med tagliatelle ;)

Åkte och sa hej till mamma som kom hem idag, sen har jag bara legat i soffan. Jäkla pollen dödar mig! Kan knappt andas och ögonen ser ut som att de blivit sprängda, fager sådär.. Som grädde på moset känner jag mig sjukt uppsvullen och riktigt vidrig, så trök..

Dags att sova nu.. Vecka tre av fem på utbildningen börjar imorgon. Skönt med måndag! :)

SÖNDAG.

 
Bloggen fungerade ju som sagt inte igår.. Så vi kör här på datorn, classico. 
Drog ut till stugan och vi köpte med oss lite mat, mös typ hela kvällen med lite vin, tog en promenad och slockna vid tre. Upp vid halv 11 och då kände jag att magen höll på att dryga, som vanligt. Är fortfarande inte bra och jag orkar inte att det ska hålla på såhär!!! Så frukosten åkte ju upp direkt sen åkte vi hem.. 
Hämtade mammas bil hos mormor sen gick vi till linus mormor och fick grillat till lunch. Sjukt gott och en grym PWO inför zumban, jäklar va roligt det var! 
Tror att jag behövde en HEL vilodag igår, jag har inte haft en dag där jag inte gått någon lång promenad eller cyklat osv, så det gjorde nog kroppen bara gott även om det tog emot :) Tycker faktiskt det är sjukt tråkigt att ha vilodagar, vad gör man då? Sitter i soffan och ser på TV? Jag mår pitt-bra av att träna och jag blir så lycklig varje gång jag går därifrån. Älskart. 
 
Imorgon blir det styrka, har lagt upp ett grymt pass och jag ska köra sååå hårt haha! Har inte kört styrka på hela veckan nu då det blev mycket under påsken, så det ska bli skönt att dejta squatsen igen. 
 
Trött tjej som säkert gått upp 20 kg under helgen. 

ÄLSKADE LÖRDAG

Vaknade upp till världens slask så jag orkade inte gå 5 km till Josephine, var lat och tog bilen. 
Satt i håret och jäklar va skönt de känns, äntligen!
Käkade lite tacosallad när jag kom hem och nu håller jag på att packa, vi ska åka ut till stugan och mysa!
 
Min blogg-app fungerar fortfarande inte, någon annan det stular för? Så vet inte om det blir så mycket blogga, men jag hoppas :) 
 
 
Minus på vågen, nytt hår. Lördag. Livet! 
 

gamla bilder som betyder.

Har inte kunnat skriva på hela dagen då appen varit så knepig, så tar allt i ett svep här!
Dagen har gått sjukt fort innan lunch men tror att alla var i matkoma efter lunchen så alla var helt döda haha.. 
Hade lite medlyssning och gick igenom lite kompletteringar sen så fick de som ville sluta. Jag stannade dock kvar!
 
Cyklade hem i världens motvind (som vanligt) (det är alltid motvind när jag ska hem) och regn, slockna i sängen några timmar och nu sitter jag och nöter lite 90210 ;) 
Ny favvis! Älskar serier som gossip girl, oth, pretty little liars, revenge och jag är verkligen en serie nörd haha! 
 
Imorgon på morgonen ska jag Josse sätta i mitt hår, ska bli så skönt att få långt och fint igen :) Så tar nog en promenad dit om vädret tillåter, känner inte för att gå i spöregn.
Sen blir det ett gympass och så får vi se vad som händer på kvällen. Är sugen  på att åka ut till stugan och mysa lite, dricka lite vin och grilla och sen sola på söndagen innan zumban. Vi får se vad det blir, brukar aldrig bli som man vill ändå ;) 
 
För övrigt saknar jag mina bästa tjejer. Om två veckor så ses vi alla igen, dream team ♥ Det är härligt med vänner man haft stort sett hela barndommen och upplevt så mycket med. Det spelar egentligen ingen roll hur lång tid det tar mellan varje gång man ses, för när man väl träffas är det som inget har hänt. Dock tar det några timmar att gå igenom allt som hänt ;) Jag längtar tills vi ses! Jag känner ett stooooort behov att prata om allt som händer just nu, jag saknar er tjejjer!!!!! 
 
Nu ska jag kika sista avsittet på gossip girl. Jag kan inte se sista avsnittet när säsonger slutar (måste vara seperationsångest ;) så det har väl tagit några månader att samla.. kraft. Haaha. Men nu är det dags!!
 

( näst sista bilden är när jag mådde som sämst med maten. Kan faktiskt se det i leende och i ögonen.) (undra hur många paranteser jag gjort i det här inlägget..) 
 
 
Gick in i mappen på gamla bilder, så jävla roligt att kolla tillbaka. NOSTALGI, får man säga så? 
 
 

DENNA VECKAS RESULTAT.

Fredagar är ju som mina söndagar förr, haha.. Vägde mig alltid på söndagar men orkar inte vänta så länge nu.. 
 
1 kg minus och 11 cm denna vecka, jag har tränat mycket och ätit bra. Lagt till lite mer kolhydrater och gjort ett "schema" som passar mig. :) 
Jag älskar när jag får resultat för det jag kämpar för!
 

DET ÄR DU SOM VÄLJER - SÅ VAR NOGA MED DITT VAL.

Snark. Trött som ett as! Som vanligt ;)
Jobbet gick finemang, lång lunch så kika lite på stan med Malin och Elin! Elin kan nog vara den roligaste människan jag vet, alltså hahaha, har skrattat hela kvällen åt saker hon sagt idag. Hela gänget har varit trötta så vi har kort och gott skrattat åt ALLT. Älskar sånt! Ska va trött imorgon med ;) haha..

Cyklade hem i världens motvind ... Sen iväg och tränade. Har tränat sen i lördags varje dag men känner mig inte trött i kroppen, så kanske tar ett styrke pass imorgon kväll :) idag när jag cyklade hem så lyssna jag på "en apa som liknar dig" och bara tänkte på hela texten, "det är du som väljer så var noga med ditt val". Jag har verkligen tänkt och VILL ändra mitt liv, jag HAR viljan och jag har ett jävla anamma! Så de ska bli kul och se vad vågen och måttbandet visar imorgon :)

Beställde en kebab sallad när jag var på väg hem, men är seriöst äcklad av det nu. Kan inte äta det alls. Linus tog den så jag kokade ägg och tog två babybel. Mätt!

Imorgon är det jobb igen och så ska hela gänget ha lunch dejt på buddys. Myyyys!

Shopping

Runda på stan med Malin och Elin! Härlig lunch!

Hallå där torsdag!

Började morgonen med bästa smoothien! 100 gram kvarg, 50 gram hallon, en halv skopa protein, linfrön och två dl vatten.
La världens vurpa med cykeln imorse. Resultat = fot paj. Måste stukat till den haha. Ramlar JÄMT!


Jobb till 16.30 sen 18 är det powerafro. Storhandla sen.. Kul dag..

Schlutt

Kräk-trött är vad jag är! Som vanligt på kvällarna :)
Jobbet gick bra. Liiite långsamt :) limpan hämtade mig sen till mamma och hämtade mer mag medicin. Är, sorry for the info, men sjukt förstoppad haha! Magen min är en ballong också, de är så hemskt! Håller tummarna att de här fungerar :)
Drog på Zumba sen, roligt som vanligt. Dans är så sjukt kul, har sån energi efteråt. Hur jobbig det än är att ta sig dit så är jag så nöjd efter.
Kött och sallad blev middag, sen kika jag ett avsnitt 90210. Klockan är inte ens 10 men jag vill varva ner lite, torsdag imorgon - skönt!
Måndagar älskar jag för då kickar man igång en ny vecka. Tisdagar och onsdagar kan hänga sig medan torsdag och fredagar gör mig lycklig igen, haha.

Ge mig Uppsala

Är så less på att ALLA kläder hänger. I slutet av månaden åker vi till Uppsala och shoppar lite! :)

Igår beställde jag Löshår, så nu ska håret bli fint igen :)

Trött tjej

Jag är så sjuk trött.
Tog mig iväg till afron iaf och svettades ihjäl, hem till mamma och hämtade lite mag medicin..
Sen kom Josephine förbi och vi såg på biggest looser och prata lite. Mysis!!

BAM

25 kg skillnad på bilderna. :)

Halvtimme

Slutar om en halvtimme.
Har haft en sjukt seg dag då massa hänt, tur att jag har mina fina damer här!
Hem och käka en snabbis sen iväg och åka på Power afro, efter det hem till mamma en snabbis och prata lite. Cozy Times!

Godmorgon

Idag ska det bli en BRA tisdag ! Och idag är det ett skitbra afro-pass på kvällen, hur grymt!

Dagens


Frukost : 100 gram kvarg , 20 gram vaniljyoughurt, 50 gram hallon, vatten och Linfrön - min smoothie! (90 kcal)

Lunch - köttfärssås med en tomat (360 kcal)

Mellanmål - ägg och proteinshake (ca 200 kcal)

Middag - 200 gran fläskfilé, 20 gram bea. ( 342 kcal )

Övrigt - kvällis blev lchf-griljerad skinka med några bitar ost , ( ca 400 kcal)

Hepp hepp

Jobbet gick bra , lite segt bara .. Längtar till vi får komma igång på riktigt :) cyklade hem i världens motvind sen hade limpen gjort mat, fläskfilé med lite bea. Drog iväg på zumba sen, blir det varje dag den här veckan!
Är de ingen som tränar på korpen som vill zumba med mig? :D haha jag tar mig ju dit och så men kul å köra med ngn!
De gick bra iaf och nu håller jag på med tvättisen, sen dusch och sova!
Får skjuts till jobbet imorgon om jag vill men får lite smått ångest , så grym gratis träning ju med cykeln men de skulle va skönt att sova lite extra ;)

Nu, mörkchoklad och lite ost!

Sant

Godmorgon finisar!

Härliga måndag , nu kör vi!
Har börjar tyckt om måndagar , de är kul att köra igång en ny vecka med kost och träning. Ifall man tabbar sig på helgen, som jag gjort!;)

Bild jävel

Hann ju inte ladda upp någon bild!!!

Vänner

Jobbet gick grymt!
Åkte på zumba efter men de var kanske inte bästa valet då jag var helt tom på energi. Efter zumban va jag måttligt besviken så ringde bästis och fick ut lite agg, någon gång behöver jag ha någon som lyssnar på MIG också! Tack fina!

Blev middag hos Mami, sen dess har vi inte gjort så mycket. Gjort matlådor för veckan och sådär.

Funderar förresten på de här med lchf. De funkar ju! Men vet inte om det är pga att jag tränar mycket och äter mindre kalorier eller om det bara är kolhydraterna? Funderar på om jag ska öka de till 25-30 gram om dagen då jag måste ha något annat än ägg till frukost. De har jag ätit i 3-4 månader nu, så funderar på att lägga en smoothie till frukost, 1 ägg till mellanmål, kyckling/fisk/kött middag och lunch med en sallad och så proteinshake på det. Träning minst 4-5 dagar i veckan. Sounds good to me.

Godmorgon

Sitter på jobbet nu, har aldrig mått såhär dåligt... Knappt sovit en blund inatt .. Tänkt för mycket! Sen vet jag inte om jag skrivit det här men har haft ont i ryggen sen Thailand, de gör riktigt ont. Har inte orkat gjort något åt det för vet inte vad de är för fel, men lär fan ta en hård massage jävel och trycka ur alla knutar.. Kan inte ha de såhär! Och näsan rinner och halsen gör ont. Vilken rolig söndag. Idag tycker jag synd om mig själv ..

Svårt.

Det är svårt att inse att man inte är bra nog. Och det är jobbigt att vara den enda som kämpar.
Söndag. Gör mig glad.

The day

Efter långpromenaden imorse så åkte jag på shopping tur med mamma och Bosse. Vilka bloss ;) avslutade med tacobuffe på buddys och när jag kom hem blev det en powernap.
Vi skulle ha tvättstuga igår men orkade inte, så skulle jag ha det på dagen men det blev ju inte. Så vi tänkte att vi skulle ha det ikväll.. Meeeeen , vi åkte till Linus mamma och tvättade. Latmaskar!

Imorgon ska jag jobba på afd, kul! Har dock ingen matlåda så hoppas jag är mätt hela dagen. Jobbar 8-15 sen åker jag på zumba direkt efter, hoppas jag hinner!! Sen lite tvättis och göra storkok inför jobb veckan. :) kul att de rullar på! Fan för en gångs skull har man lite flyt i livet. Jäklar så gött..

I CAN BECAUSE I WILL AND I WILL BECAUSE I CAN

Pratade lite med en tjej som var sugen på att börja träna på facebook, drog ihop hela konversationen här lite snabbt så tänkte svara på de här också;
Vad fick dig att börja? Och är det inte jobbigt att åka iväg själv och så?  Vad har du för målvikt? 
 
- Läste mycket och ofta på Katrin Zytomireskas blogg, så såg jag att hon länkade någon Shervin. Hon kämpade verkligen som ett djur med bra träning och LCHF-kost. Jag tänkte bara att jag inte ville känna mig instängd i min kropp längre så jag skulle fan också göra det haha. Två saker som också är värt att nämna är att jag aldrig har varit "säker" i mig själv. Och för att va realistiska så är man ju snart 22 år - hade jag fortsatt på samma sätt som jag gjorde så hade jag ju bara varit längre ifrån målet. Och jag vill vara nöjd med mig själv  innan jag får barn. Tror ärligt talat att man inte kan vara en "bra" mamma om du är såpass osäker som jag var. Och för det andra så jag ville inte jag inte ha diabetes. :) 
 
- Jobbigt, nej. Kul, ABSOLUT! Jag gör det ju för mig själv. Vissa dagar när jag tycker det är jobbigt att åka till gymmet, då vet jag ju att jag mår bra efteråt. :) Är det någon som ångrat en träning? Allt är bättre än inget. Sen ska jag ju faktiskt säga att både jag och Linus har ungefär samma mål med träningen, åker han så åker jag, åker han så åker jag. Varför ska man ligga hemma i soffan och jäsa? Ser faktiskt inge roligt med det :) 
 
- Kommer inte säga målvikten för jag har ingen specifik. Om jag säger att jag vill väga 50 kg så kanske jag ser grymt snygg ut vid 60 kg, förstår ni? Allting handlar om när jag börjar känna mig snygg och hälsosam! 
 
 
Resultat midjemått 16 vecor. Stop wishing and start doing. 

Walk the fat away

Snart

Det sista jag sa till Linus igår var att jag ville att han skulle va lite tyst på morgonen. Han har en tendens att smälla igen skåp och dunka ner allt i bordet.
Vem är vaken vid åtta nu då? Suck

Åh!

Idag gör jag något förbjudet!

- sover med smink på!;) är seriöst för trött och för lat att bort det. Men de är emot alla mina principer! Det spelar ingen roll hur full jag än är så är det alltid borta haha. Men idag orkar jag icke.

Jaja. Lördag imorgon. Linus ska på innebandy grejs hela dagen så jag ska vara heeeeelt själv, ni vet vakna, se på Vad jag vill , städa och diska, ta en långpromenad och sen ska jag testa ett nytt pass på korpen. Bollywood. Blandning av rnb, hiphop, salsa, magdans etc. Spännande!! Hoppas det är bra väder så jag kan cykla dit. :)

Nu, sleeping time.

(Till och med när jag är i sånt här tillstånd är sminket borta. Idag, not so much.)

Fredag

Låååång dag på utbildningen. Ikväll ska jag fan unna mig , fast jag vet att jag är dum som gör det. Men jag vill!!

Sånt här är ju jobbigt


Men en bit mörk choklad och babybel så gick det lite bättre

RECEPT - AMERICAN PANCAKES

(Tessan, testa det här! Jag tycker det är gott:))
 
För 4 personer (blir lite mer tycker jag, MÄTTANDE)
 
2 dl mandelmjöl
2 dl röd mjölk
4 ägg
1 tsk bakpulver
2 msk fiberhusk 
 
Rör ihop allting till en jämn smet. Låt stå och svälla i 5 minuter, vispa grädden under tiden om du vill ha det till!
Smeta ut så stora du vill ha i en stekpanna och stek tills de är gyllenbruna.
Servera med hallon, blåbär, kesella, grädde - ja you name it! 
 
 
 

Godmorgon!

Är redo och klar att cykla till jobbet, tänkte bara önska er en fin fredag :)

Efter jobbet har vi tvättstuga så antar att det blir vila idag, känner jag mig rätt åker jag väl till gymmet ikväll men får se ;)

BLOGGEN, HUR VILL NI ATT ..

 
Nu vill jag ha ett svar här!
Jag får ju lite frågor, funderingar, pepp och jag vill svara på allt. Ska jag sätta in det i ett inlägg och/eller svara i kommentarsfältet? 
Många är ju anonyma (men jag är så nyfiken på vilka ni är!!) så kan inte svara i Era bloggar heller.
Vad är bäst?
 

Woooop!

Men alltså varför... är jag så jävla sötsugen? 
Ska förklara lite.
Med Lchf ska man ju äta mycket fett, för det är det + proteninet du blir mätt på. 
Jag har dock blivit lite rädd för alla kcal som finns i en creme fraiche 38 gentemot 13. Jag försöker ändå hålla mig på 20 kolhydrater men äter de som är mindre fett. En liten version av LCHF så att säga. 
Det jag räknar är kalorier och kolhydrater.
Kalorierna får jag fram när jag väger maten och lägger in i shape up. Den ger ett litet hum på vad saker innehåller, det är alltså inte heeeelt säkert. Men för att du själv ska ha koll! 
 
Men nu på senaste, ja, säg 3 veckor har sötsuget varit större än någonsin. Och det är både när jag ätit en "fet kost" och en kalori-räknar-kost" .. Jag vill inte vara sötsugen, hallåååååååå gud hjälp mig här!!! 
På dagarna går det hur bra som helst men på kvällarna är det hopplöst. Nu går jag inte och vräker i  mig en påse chips när sötsuget kommer (nåja, inte alla gånger ;)) för det duger bra med en ostbit också. Men suget, wtf are you doin' with me?
 
 
På tal om sug får ni en bild på mig , på toan. Klassiker. 

HEJ ALLA GLADA OCH GOA OCH FINA OCH ALLAAAAA!

Jäklar vilken dag, är ju inte van med det här än om man säger så ;)
Började åtta så cyklade i god tid, det är ca 6,5 km enkel väg till jobbet.  
Körde utbildning hela dagen, vilket vi kommer göra ett tag.. Sen hem, käkade lite snabbt och så iväg på powerafro. 
Slutkörd som vanligt.
Det är så jävla roligt alltså, ni som inte provat Carros pass på korpen - GÖR DET! Ni kommer inte att bli besvikna :) 
På tal om korpen..
Kommer ihåg när jag gick på friskis och var helt anti korpen, vet inte varför. Trodde bara det var "biffar" där , nu är det helt tvärtom. Fyfan va skit friskis är gentemot korpen haha! Men det är ju smaksak. :)
Tycker att passen är betydligt jobbigare, otroligt mycket mer på space på gymmet och det är så varierat för de som vill köra fritt, maskiner eller både och. Korpen är det bästa gym jag gått på :D Fan va jag lovordar allt, haha.. 
 
Jaja, stannade och handla lite på vägen hem. Billig sån här påskskinka eller va man ska säga, bra med protein i det! Nu ska jag mysa en stund innan det är dags för sleep! :)
 
 
Middagen idag, Kyckling 60 gram, sallad 60 gram och creme fraiche+curry 20 gram. 
Många säger att man inte behöver räkna gram/kalorier med LCHF men det är bara bull. Jag vill ha koll på hur mycket jag äter! 

Zumbahh

Berättade aldrig om min skit morgon va? Va lite tidig så tänkte jaja jag cyklar ändå. Eftersom korgen inte sitter fast och jag bor på ett tattarområde så tog jag i vanlig ordning med mig den ut och satt på den på cykeln. Naturligtvis hade jag klämt där handbromsen sitter men det fattade inte jag. Så efter en halvtimme var jag vis erikshjälpen och ringde mamma, skulle aldrig hinna. Bosse hjälpte mig och visa vad jag gjort fel ;)
Jobbet gick bra iaf! Cykla hem och då funkade det perfekt ;) slängde i mig mat sen iväg på zumba , så sjukt kul!!

Me

Godmorgon!

Nu har jag typ en halvtimme tills jag ska cykla. Blir lite 90210. ;)
Frukost blir två ägg. Inge majo dock. Ska försöka ta bort de och så mycket mejerier jag kan och känner att jag klarar av :) lite mindre kcal!

Efter jobbet blir de bara att cykla hem, zumba och sen middag. :)

Smink

Såhär såg sminkningen ut i lördags! Lite sotning med inslag av grönt och blått :-)

För övrigt är jag så trött så jag håller på att somna i soffan. Jag hoppas på mycket träningsvärk imorgon.

LYCKA

Började dagen med att cykla till jobbet, tog en halvtimme men tänk va härligt med en timme cykel varje dag.
Väl på jobbet gick vi igenom allt och imorgon går vi mer ingående. :)
Cyklade hem, tog två ägg och sen åkte jag till korpen för lite powerafro. För de första va Carro med och ni anar inte vilken glädje spridare de är! För de andra så är jag så svettig så jag håller på att avlida, sjukt jobbigt men dans är den bästa träningsformen jag vet! Är så lycklig efter varje pass.
Hem och klämma i sig lite kött så var det tack och godnatt :)

Utbildning

Är på utbildning hela dagen! Kommer vara så i minst 4 veckor :) kul!

Middag

Det blev ingen springtur på gymmet, var så sugen på styrka så körde det. Nu blir de dock zumba varje dag :) imorgon börjar jag det nya jobbet, så har köpt en cykel så jag kan cykla till och från varje dag. Hur skönt? Då får jag nästan 1.5 mil gratis varje dag. :)

Har precis slängt i mig lite middag, gjorde någon kyckling röra med paprika/chili crème fraiche. Gott!
Tänkte ta lite salami och ost ikväll till 90210 också :)

Måndag

Började dagen med en 8km promenad, skönt som fan!
Lite ägg till frukost framför Game of thrones som kom ut inatt, och nu sitter vi i solen och myser. Kallt dock!
Ska grilla strax , sen träffa världens bästa och senare ändå ska jag till gymmet. Hoppas benhinnorna är bättre för tänkte springa lite:)

Men hallå!!

Hej finisar!
Har inte ens orkat skriva nå idag. Men tänkte berätta lite om igår :)
Vaknade vid 10 och tog en långpromenad, fixade mig lite så åkte vi till mamma där släkten va. Käka lite och drack, prata och spela gitarr. Hur mysigt som helst! Sen kom Jimmy och Stina förbi på kvällen också, så jävla roligt!! Tror jag aldrig har skrattat så mycket haha, fina vänner. Drog ner på stan och gick till slicken, träffa massa roliga människor men där blev de svart. Kommer inte ens ihåg hur jag kom hem , hade dejtat toan ett tag iaf. Jag dricker väldigt sällan "nu för tiden" men igår va en av de roligaste kvällarna. Och alla ni sjukt goa människor som kom fram , alltså jag blir helt rörd när jag tänker på hur snälla ni är. Blir så motiverad! Inte visste jag att jag kunde inspirera till något, haha. Tack alla ni!!!

Idag har dessvärre inte varit en rolig dag. Vaknade vid 10 och tog en promenad upp till mamma och hämtade smilla. Hem igen och sov till fyra , så trött.. Linus åkte och träna så då fixa jag lite hemma. Städade, tände ljus och gick och köpte en varsin kebab sallad till oss. Lyx!;)
Såg på "du gör mig galen" men den filmen var sjukt dålig, trodde den skulle va bra! Sen nu vid 10 blev vi så sugna på att åka och träna, så det blev ett ben/magpass.
Måste fråga.. När jag gör mina benböj utan vikter ser det skitbra ut i ryggen och vid rumpan. Men så fort jag tar på stången så gör jag nå konstigt med rumpan och ska svanka upp. Vad beror de på? Behöver seriöst hjälp. Kan ju inte stå utan vikter, känns ju knappt.. :/
Tog pb på marklyften också. 50kg haha! Men fan ska lätt ta 100 innan nyår!