Ädelostpaj - RECEPT
Förra veckan åt vi ädelostpaj, ja, hela veckan ut faktiskt.
Linus älskar det verkligen och jag tycker det kan vara gott att variera lite från kött, kyckling osv. =)
Denna goding gjorde vi ordning på mandelmjöl, alltså helt glutenfri. Det går minst lika bra med dinkelmjöl, vetemjöl osv. Byt bara ut till det som passar dig och dina mål, vännen.

Recept kommer här.
Du behöver;
Pajdeg:
4 dl mandelmjöl
1 dl mild olivolja
1 dl vatten
1 tsk salt
Fyllning:
400 gram keso
1 dl riven ost (kanske lite mer beroende på om du vill ha till topping med =) )
1 kvibille ädelost
2 ägg
Salt & Peppar
Gör såhär:
Beroende på hur stor pajform du har så blandar du i alla ingridienser till pajdegen. Det kanske blir för lite och då är det inte svårare än att du fyller på med lite till =) Grädda pajdegen i ugnen i ca 10 min på 175 grader.
Under tiden pajdegen står inne i ugnen så kan du blanda i ordning fyllningen.
Smula ädelosten i en bunke, fyll på med keso, lite riven ost, 2 ägg och salt&peppar efter smak och tyckte. Är den för fast kan du med fördel blanda i en skvätt grädde eller turkisk youghurt. Ställ den i kylen tills pajdegen är klar.
Fyll ajskalet med röran du precis gjort, och toppa med lite riven ost.
Voila! =)



Kommentarer
Trackback