SMAKSATT KESELLA, NYTTIGT ELLER INTE?

Ser väldigt många på jobbet till exempel som äter hallon/vanilj/citron kesella till frukost för att det ska vara "nyttigt". 
Vart då? Frågar jag. 
Det är 7.5% fett, 16 gram kolhydrater, 140 kcal och endast 7 gram protein. Per 100 gram.
Tror många förväxlar det med naturell kvarg där det endast är 0.3% fett, 12 gram protein och 65 kcal per 100 gram. (ja, det är siffror som är från huvudet, kan skilja något här och där.)
 
Till frukost idag blandade jag lätt youghurt (vanilj) och naturell kvarg, smakade precis likadant men mycket mindre kcal och bättre med protein. Du kan också blanda vanlig (0.3%) kvarg med vaniljpulver. Himla gott, men lite tjockt i konsistensen. 
 
Naturligtvis kan man unna sig och äta vaniljkesella ibland, jag ska göra det ikväll tex! Men jag skulle inte rekomendera att äta det varenda dag eller till frukost, finns så sjukt mycket bättre saker. Visste ni att det är precis samma kcal mängd i vanilj kesella och glass? 
 
 
Kommentarer
Linda säger:

Var får man tag på det vaniljpulvret???

2013-08-30 | 09:57:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback